Prinses Irene 1 – Oranje Wit 1

Prinses Irene 1 – Oranje Wit 1

Datum wedstrijd: 11 sep 2022
Uitslag: 4-10 (2-4)

Na een goede voorbereiding stond voor Oranje Wit zondag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Deze werd gespeeld tegen Prinses Irene in Nistelrode. Vanaf het eerste fluitsignaal was Oranje Wit de betere ploeg en stond er halverwege de eerste helft een 0-3 stand in het voordeel van Oranje Wit op het scorebord. Gedurende de eerste helft bleef echter de spanning in de wedstrijd door de vele gemiste kansen aan Leunse zijde. Verdedigend stond het als een huis wat zorgde voor een 2-4 ruststand.

Voor de tweede helft was het zaak om op dezelfde voet verder te gaan, met de focus op het afronden van de kansen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat Oranje Wit wist uit te lopen naar een 4-7 tussenstand. Na een geraakte strafworp werd het gat vergroot naar 4 doelpunten en was de spanning uit de wedstrijd. Oranje Wit wist door een afstandsschot en kleine kans nog twee maal te scoren en bepaalde daarmee de eindstand op 4-10. Een mooie start voor Oranje Wit, die dit seizoen het 50-jarig jubileum viert. Volgende week wordt de eerste thuiswedstrijd tegen Stormvogels dan ook gespeeld met een feestelijk tintje.

 

Doelpunten:

Sofie Claessens 2x, Maureen Drabbels 2x, Gwen Baken 1x, Anouk Reintjes 1x, Mandy Litjens 1x, Jessica Klaasens 1x, Fleur Frederix 1x, Loes Weijs 1x.