G-team

Leuk dat je een kijkje neemt op de website van korfbalvereniging Oranje-Wit. Op deze pagina lees je meer over het G-team.

Wie zijn wij?
Wij zijn Anouk, Carlijn, Janneke en Roos. Vier enthousiaste dames die sporten voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk willen maken binnen het korfbal in deze regio. In ons dagelijks leven zijn wij werkzaam als verpleegkundigen, orthopedagoog/gedragsdeskundige en participatiecoach. Door middel van deze achtergronden, kunnen we goed met jou meedenken.

Wat is korfbal?
Korfbal is een balsport, waarbij je probeert te scoren door de bal in de korf te gooien. Je mag niet lopen met de bal, daarom is het nodig om de bal over te spelen met je teamgenoten. Je tegenstander kan een doelpunt voorkomen door te verdedigen wanneer er geschoten wordt. Verdedigen doe je door je hand omhoog te houden als je dichtbij de aanvaller staat. Er is dus weinig/geen onderling lichamelijk contact bij korfbal.

Wat is het is G-team?
Bij Oranje-Wit zijn er seniorenteams en teams van de A tot en met de F, kijk maar eens bij het kopje ‘Teams’. Per aankomend seizoen (2021-2022) hopen wij dat er een G-team bij komt. In dit team spelen (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking waarin leeftijden uiteenlopend zullen zijn. Jongens & heren en meisjes & dames spelen met elkaar samen. Soms spelen we korfbal en soms doen we andere spellen.

(Helaas kunnen wij geen optimale begeleiding bieden aan mensen met een lichamelijke beperking in dit team.)

Wanneer?
Op dit moment zijn we leden aan het werven. Zodra er mensen enthousiast zijn, worden er een aantal vrijblijvende proeftrainingen aangeboden. Je kan dan kennismaken met de vereniging en met spel en de sport. Bevalt het goed? Dan kun je je inschrijven!

Er zal één keer per week gesport worden. Welke dag dit zal zijn zal in samenspraak met potentiële leden worden bepaald.

Voor de training heb je sportschoenen met noppen en sportieve kleding waar je makkelijk in beweegt nodig.

Goed om te weten
– We willen starten met alleen trainingen, om de leden kennis met elkaar en de sport te laten maken. In de toekomst zouden er wedstrijden/toernooien met andere teams in de omgeving gespeeld kunnen gaan worden. Dit wordt afhankelijk van de behoefte van de leden bepaald.

– Het reguliere korfbalseizoen wordt voor de helft op het veld (buiten) en voor de helft binnen (in de zaal) gespeeld. We willen in september starten met het trainen op het veld. In principe gaan we vanaf november in de zaal korfballen. Vanwege zaalhuur zal de contributie hoger worden. Om plezier en kosten hand in hand te laten gaan, willen we te zijner tijd hierover met leden/ouders/begeleiders in gesprek hoe dit precies invulling zal gaan krijgen. Een optie zou kunnen zijn om het hele seizoen buiten op het veld te trainen, mits het weer het toelaat.

Heb je zin om bij ons te komen sporten? Wij kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Als je nog vragen hebt, willen we die graag beantwoorden, laat je het ons dan weten?
Dat kan via: gteamoranjewit@hotmail.com
Voor meer contactgegevens, kun je kijken onder het kopje ‘Contact’.

Hopelijk tot snel!

Namens de commissie G-team