Oranje Wit 1 – Rooi 1

Oranje Wit 1 – Rooi 1

Datum wedstrijd: 19 mrt 2023
Uitslag: 13-13

Op zondag 19 maart stond er een spannende wedstrijd op het programma voor Oranje Wit.

Als Oranje Wit deze wedstrijd wint dan spelen ze volgend jaar nog in de topklasse. En dat is wat Oranje Wit zeker wil en daar gingen ze voor strijden deze zondag! 

Voor de wedstrijd hadden alle speelsters van Oranje Wit veel zenuwen en voelde ze de druk van de wedstrijd. 

De eerste twee doelpunten waren voor Oranje Wit. Maureen en Sofie scoorde de eerste twee doelpunten en brachten Oranje Wit op een 2-0 voorsprong. 

Rooi wist daarna op een 2-2 gelijke stand te komen. Oranje Wit weet dan dat ze meteen weer aan de bak moet en doet dat ook. Tot de rust blijft het over en weer gaan met de doelpunten. Zowel Oranje Wit als Rooi scoort veel uit afstandsschoten. De ruststand 6-5 in het voordeel van Oranje-wit. 

Oranje Wit komt scherp de kleedkamer uit en loopt uit tot 8-5. Dan is het Rooi die weer gaat scoren, maar verdedigend staat Oranje Wit goed en daardoor kan Rooi niet over Oranje Wit heen komen. 

Maar dan… 

Het einde van de wedstrijd nadert en het blijft spannend in de Wetteling. Net voor het einde scoort Rooi de 13-13 en komen de ploegen op gelijke stand. De zuivere speeltijd is officieel voorbij, maar de scheidsrechter geeft nog een vrije worp aan Rooi. Deze wordt goed verdedigd door Oranje Wit. De scheidsrechter fluit af en de ontlading is enorm bij Oranje Wit! 

Oranje Wit eindigt op plaats 5 en speelt volgend jaar in de zaal nog steeds in de topklasse!! 

Doelpunten:  2x Maureen Drabbels, 2x Sofie Claessens, 1x Jessica Klaassens, 3x Loes Weijs, 1x Anne Weijs, 1x Tess van de Cruijsen 

1x Mandy Litjens 

2x Lizzy Michels