Oranje-Wit 1 – Melderslo 1

Datum wedstrijd: 9 dec 2018

Oranje Wit – Melderslo 13-6 (7-4)

Doelpunten: Aniek Drabbels 5, Maureen Drabbels 3, Anne Weijs 2, Kim Hendrix, Dionne Drabbels, Jessica Klaassens.

Vandaag stond weer een belangrijke wedstrijd op het programma in de hoofdklasse, Oranje Wit moest winnen om een 1e plek in de poule te behouden. Beide ploegen hadden zich goed voorbereid en dat was in de eerste fase ook goed te zien. Verdedigend werd er niet veel weggeven. Aanvallend was het echter Oranje Wit dat de meeste kansen kon creëren, waar Melderslo toch moeite had met de schotklok. Dit zorgde voor een klein gaatje voor Oranje Wit in de rust; 7-4. Na rust duurde het even voordat de ploegen weer op gang kwamen. Met enkel afstandsschoten van beide kanten werd de stand 10-6. Het spel werd fysieker, waardoor er aan beide kanten ook strafworpen en vrije worpen werden gegeven. De winst voor Oranje Wit kwam echter niet meer in gevaar, ook in de eindfase werd de korf nog enkel keren gevonden waardoor er een eindstand van 13-6 op het scorebord stond.

Volgende week mag Oranje Wit naar Heumen, deze ploeg kreeg vandaag een flinke nederlaag te verduren van de andere koploper De Stormvogels.