DDW 1 – Oranje Wit 1

DDW 1 – Oranje Wit 1

Datum wedstrijd: 12 mrt 2023
Uitslag: 18-20

Vandaag stond DDW op het programma. Een belangrijke wedstrijd om de vijfde plek in het klassement te kunnen behouden.

Oranje Wit begon sterk aan de wedstrijd door in de eerste drie minuten al de 0-2 te scoren. Daarna ging het al snel gelijk op en bleven beide ploegen scoren. Zo stond het 11-11 met nog één minuut op de klok voordat we de rust ingingen. In de laatste minuut was het Anne Lutters die nog een afstandsschot erin gooide en zo ging Oranje Wit met één punt voorsprong de rust in.

Na de rust gingen beide ploegen er weer voor de volle honderd procent voor en bleef het gelijk opgaan. Beide ploegen begonnen een moment te krijgen waarbij kansen er lastig in gingen. Verdedigend stond Oranje Wit sterk waardoor DDW niet kon uitlopen. Vanaf de 12e minuut begon Oranje Wit de kansen goed uit te spelen en slaagde erin om drie keer achter elkaar te scoren. Zo bracht Oranje Wit de stand op 12-16. Maar DDW gaf niet op en kwam terug met vier doelpunten achter elkaar. Zo zette DDW de wedstrijd op een hele spannende stand namelijk 17-17. De spanning was voelbaar zowel in het veld als naast de kant. Oranje Wit wist in de 24e minuut weer op voorsprong te komen met twee afstand schoten van Maureen Drabbels en Mandy Litjens. De laatste minuten bleven spannend want DDW wist vlak hierna weer te scoren uit een vrije bal. Oranje wit bleef gefocust en zette DDW de laatste minuten nog goed dicht. In de allerlaatste minuut was het Jessica Klaasen die nog een afstand schot erin gooide en vlak hierna werd de wedstrijd afgefloten. Oranje Wit heeft uiteindelijk met een stand van 18-20 weten te winnen en blijven hiermee nog op de vijfde plek in het klassement staan.

 

Doelpunten: Maureen Drabbels (5 keer), Anouk Reintjes en Anne Weijs (beide 3 keer), Sofie Claessens, Loes Weijs en Mandy Litjens (allen 2 keer), Anne Lutters, Jessica Klaassens en Lizzy Michels (allen 1 keer)