Stormvogels 1 – Oranje Wit 1

Datum wedstrijd: 20 jan 2019

Doelpunten: Maureen Drabbels 5, Aniek Drabbels 4, Janne Gellings 3, Dionne Drabbels 2, Jessica Klaassens.

Vandaag stond een belangrijke wedstrijd op het programma in de hoofdklasse tussen beide nummers 1. In bet begin van de wedstrijd was duidelijk dat de ploegen elkaar goed bestudeerd hadden. Door het hoge tempo en fysieke spel werden aan beide kanten meteen strafworpen gegeven door de scheidsrechter. Het was De Stormvogels die met vijf strafworpen een gat kon slaan tot 6-2. Oranje Wit had ik de eerste helft geen goed antwoord op de vele doorloopballen en slimme balletjes van de tegenstander. In de rust was het taak om het collectief weer te vinden en het gat te dichten. En dat was wat Oranje Wit deed. Stormvogels kon aanvallend minder brengen door het collectieve verdedigen van Oranje Wit en zij konden op hun beurt enkele mooi uitgespeelde kansen afronden. Richting einde van de wedstrijd werd het gat steeds kleiner en met nog 38 seconden op de klok werd het zelfs 16-15. Oranje Wit deed nog een verwoede poging om de stand gelijk te trekken, maar het schot trof geen doel.

Met opgeheven hoofd, maar enigszins teleurgesteld keerde Oranje Wit huiswaarts.

Het bezet nu de 2e plek en speelt volgende week een thuiswedstrijd tegen Altior die 7e staat.