Stormvogels 1 – Oranje Wit 1

Stormvogels 1 – Oranje Wit 1

Datum wedstrijd: 16 apr 2023
Uitslag: 9-11

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd maar het was de thuisploeg die 2-0 op het scoren bord liet zetten. Oranje Wit bleef goede aanvallen creƫren maar velddoelpunten bleven uit. Het was uiteindelijk Anne Weijs die via een strafworp de stand weer op 2-1 deed zetten. Het bleef gelijk opgaan. De scheidsrechter liet ook het fysieke spel toe. Met een tussenstand van 5-5 wordt de thee opgezocht.

De ploeg uit Leunen kwam de rust uit en bracht de stand op 5-6 door een goed uitgespeelde doorloopbal van Anouk Reintjes. In deze fase was het moeilijk voor Oranje Wit om een gat te slaan. De stand bleef gelijk opgaan. Met nog vijf minuten te spelen stond de stand op 9-9. Door tactisch te wisselen door de coaches Davy en Aniek lukte het om een gat van twee te slaan. Het was Tess van der Cruijsen die twee keer wist te scoren. Hierna speelde Oranje Wit de wedstrijd goed uit en wist de punten mee na Leunen te nemen. Hierdoor blijft Oranje Wit op de eerste plek staan.

Volgende week zondag 23 april om 13:00 uur speelt Oranje Wit in Leunen tegen de nummer vijf Odio.

Doelpunten: Jessica Klaassens, Sofie Claessens, Maureen Drabbels, Anouk Reintjes en Tess van der Cruijsen (allen 2 keer) Anne Weijs (1 keer)