Rooi 1 – Oranje Wit 1

Rooi 1 – Oranje Wit 1

Datum wedstrijd: 15 jan 2023
Uitslag: 7-14

Vandaag stond Rooij op de programma. Een belangrijke wedstrijd om de vijfde plek in het klassement te kunnen behouden.

Oranje Wit begon sterk aan de wedstrijd door in de eerste minuut direct te scoren. In de eerste minuten van de wedstrijd ging het gelijk op, wat resulteerde in een tussenstand van 2-2. Hierna wist Oranje Wit middels mooi uitgespeelde kansen een gat te slaan, waardoor ze uitliepen met 4 doelpunten (2-6). Vlak voor rust wist Rooij dit gat te dichten met twee korte kansen, wat de tussenstand bracht op 4-6.

Na rust was het Rooij die sterker begon aan de tweede helft, waardoor ze erin slaagde de stand naar gelijke hoogte te brengen (6-6). Oranje Wit werd wat onrustig en maakte verkeerde keuzes. Gelukkig werd dit niet afgestraft door Rooij en was het Lizzy Michels die met een afstandsschot Oranje Wit weer op voorsprong bracht (7-8). Lange tijd bleven beide partijen vele kansen creëren en was het spannend, tot Dionne Drabbels met een afstandsschot de score uitbreidde naar 7-9.

Na de time-out, met nog 10 minuten op de klok wist Oranje Wit wat ze te doen stond: geduld bewaren en wachten op de goede kans om de punten mee naar huis de kunnen nemen. Oranje Wit slaagde erin het geduld te bewaren, waardoor ze met 2 doorloopballen van Loes Weijs het gat snel wisten te vergroten (7-11). Ondanks de voorsprong bleef Oranje Wit kansen creëren, waardoor in de eindfase van de wedstrijd nog drie keer werd gescoord. Hierdoor werd er met een mooie eindstand van 7-14 overtuigend gewonnen van Rooij.

Doelpunten: Dionne Drabbels (4 keer), Loes Weijs (3 keer), Jessica Klaasens en Lizzy Michels (beide 2 keer), Maureen Drabbels, Lynn Engels en Carlijn Bonants (allen 1 keer).

Volgende week speelt Oranje-Wit tegen Swift om 15:05 in Velden.