Oranje wit – ODC

Datum wedstrijd: 15 dec 2019

In de vierde speelronde stond voor Oranje Wit de wedstrijd tegen ODC op het programma. Oranje Wit wist dat het een wedstrijd zou worden, waarin hard gewerkt moest worden.

Dat bleek al snel in de openingsfase, waarin ODC sterk van start ging en gemakkelijk de korf wist te vinden. Hierdoor wist ODC op een 0-5 voorsprong te komen. Voor Oranje Wit was het zaak om vertrouwen te houden in het eigen spel en te blijven zoeken in de aanval, dit resulteerde in een mooi uitgespeeld doelpunt 5-1. Toch wist ODC het gat in het begin van de eerste helft nog te vergroten tot 2-8. Gedurende de eerste helft wist Oranje Wit langzaam aan beter grip te krijgen op de aanvallen van ODC en kon Oranje Wit aanvallend de doelpuntjes meepakken. Het laatste deel van de eerste helft was dan ook voor Oranje Wit, echter was het gat te groot om voor de rust de stand gelijk te trekken. Beide ploegen ging rusten met een 6-8 ruststand in het voordeel voor ODC.

Voor de tweede helft bleef het belangrijk om het eigen spel te blijven spelen en vertrouwen te houden. Gedurende het begin van de tweede helft lukte het Oranje Wit dan ook om de stand voor het eerst in de wedstrijd gelijk te trekken tot 9-9. Beide ploegen wisten hierna nogmaals te scoren en Oranje Wit wist tot 10-10 in het spoor van ODC te blijven. Ondanks het goede spel en het harde werken van Oranje Wit, was het ODC die opnieuw op voorsprong wist te komen 10-13. Nadat beide ploegen nog eenmaal de korf wisten te vinden, eindigde de wedstrijd in een 11-14 eindstand. Voor Oranje Wit was het fijn op te zien dat de speelster die lange tijd met een blessure langs te kant hebben gezeten, weer wat speelminuten hebben kunnen maken. Dit geeft, samen met deze goed gespeelde wedstrijd, een positief gevoel richting het nieuwe jaar.

Doelpunten:

Maureen Drabbels 5x, Dionne Drabbels 3x, Jessica Klaassens 2x, Nathalie Loenen 1x.