Oranje Wit – De Horst

Datum wedstrijd: 29 sep 2019
Uitslag: 8-10

Doelpunten: Janne Gellings (3), Dionne Drabbels (2), Mandy Litjens (2), Jessica Klaassens (1)
Op de regenachtige zondag trad Oranje Wit aan tegen het dameskorfbal team uit Groesbeek. Geen onbekende tegenstander voor Oranje Wit aangezien er vorig seizoen ook al tegen De Horst is gekorfbald. Toen wist Oranje Wit twee maal te winnen.
De start was van beide ploegen fel. De eerste aanvallen van Oranje Wit resulteerde in veel kansen en na een minuut of 15 spelen stond er een 3-1 voorsprong op het scoren bord. Echter liet de tegenstander merken dat zij niet voor niets waren gekomen, ze kwamen beter in de wedstrijd, speelde slim en maakte de kansen af. De ploegen kwamen op gelijke stand 4-4. De Horst kon de stijgende lijn in hun spel voortzetten en ging met een voorsprong van 4-6 rusten.
In de rust werd door coach Edwin Griesheimer duidelijke aanwijzingen gegeven om om te gaan met de speelwijze van De Horst en de weersomstandigheden. Echter kwam Oranje Wit niet lekker in haar spel en had moeite met scoren. De tegenstander bleef echter wel doorgaan met scoren en liep uit naar een stand van 5-9. Het lukte Oranje Wit nog wel om de achterstand te verkleinen tot twee doelpunten verschil. De laatste 5-10 minuten van de wedstrijd creëerde Oranje Wit nog goede kansen maar deze werden helaas niet afgerond. Oranje Wit verloor de wedstrijd met 8-10.
Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen en in Heumen op het programma.