Oranje Wit – Dakos

Datum wedstrijd: 2 feb 2020
Uitslag: 18-15

Oranje Wit – Dakos 18-15 (8-7)

Vandaag stond voor Oranje Wit een thuiswedstrijd op het programma tegen Dakos. Oranje Wit begon goed aan de wedstrijd en wist al snel op een 2-0 voorsprong te komen. Maar het was al vrij snel duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden en dat beide ploegen de eerste helft goed aan elkaar gewaagd waren 4-4. Tot de rust bleven beide ploegen scoren, maar wist Oranje Wit door een benutte strafworp met kleine voorsprong de kleedkamer op te zoeken.

De tweede helft was het belangrijk voor Oranje Wit om dezelfde energie te blijven geven als in de eerste helft. Dit had resultaat en voor het eerst in de wedstrijd konden zij een gaatje slaan van 3 doelpunten 10-7. Dit verschil wist Oranje Wit vast te houden door mooie aanvallen uit te spelen 14-11. Het lukte Dakos niet meer op bij te blijven, waardoor Oranje Wit verder uit kon lopen 16-11. Oranje Wit speelde het slot van de wedstrijd sterk uit en wist uiteindelijk met een 18-15 eindstand de punten in eigen huis te houden en hiermee de 2de positie in de hoofdklasse te verstevigen.

Doelpunten: Aniek Bosgoed, 5x, Maureen Drabbels 4x, Dionne Drabbels 3x, Janne Gellings 3x, Kim Hendrix 1x, Carlijn Bonants 1x, Mandy Litjens 1x.