Swift 1 – Oranje Wit 1

Swift 1 – Oranje Wit 1

Datum wedstrijd: 13 nov 2022
Uitslag: 9-15

Afgelopen zondag speelde Oranje Wit hun eerste competitiewedstrijd in de Topklasse tegen Swift.
Oranje Wit had in het begin van de wedstrijd moeite om te scoren waardoor Swift al gauw op een 2-0 voorsprong kwam. Gelukkig wist Anouk dit vervolgens weer goed te maken met een omdraaibal. Maar door een strafworp wist Swift toch op voorsprong te blijven. Hoewel de verdediging heel sterk stond, lukte het de aanval wederom niet om te scoren. Door een goede time-out wist coach Aniek het team weer op scherp te krijgen en maakte Oranje Wit de 3-3. Swift wist vervolgens nog 3 doelpunten te maken waardoor de rust in werd gegaan met 6-3 voorsprong voor Swift.
Na de rust wist Swift opnieuw te scoren door een omdraaibal en stond Oranje Wit met 4 doelpunten achter. Maar ze gaven niet op. Oranje Wit kwam volledig los en wist 9 doelpunten te maken zonder een tegendoelpunt te krijgen waardoor de stand 7-12 werd.
Door slim uitspelen kreeg Swift nog 2 strafworpen mee, maar dit mocht niet baten. Oranje Wit bleef scoren en ging er met de winst vandoor. Eindstand 9-15.

Hiermee is het zaalseizoen erg goed gestart voor Oranje Wit. A.s. zondag spelen zij thuis in de Wetteling tegen ODC.

Doelpunten: Anouk Reintjes (2x), Loes Weijs (2x), Maureen Drabbels (6x), Jessica Klaassens (2x), Dionne Drabbels (2x) en Sofie Claessens.