Oranje Wit 1 – Swift 1

Oranje Wit 1 – Swift 1

Datum wedstrijd: 22 jan 2023
Uitslag: 17-7

Vandaag stond Swift op het programma. Een geduchte tegenstander gezien het gelijke puntenaantal in het klassement.

De eerste tien minuten ging het gelijk op en werd door Swift en Oranje Wit om en om gescoord, wat de score op gelijke hoogte bracht (5-5). Hierna wist Swift door 2 snelle doelpunten een gat te slaan, wat de stand bracht op 5-7. Het lukte Oranje Wit niet dit gat voor de rust de dichten, waardoor ze met een kleine achterstand (8-11) de rust ingingen.

Ook na rust bleven beide ploegen gewaagd aan elkaar. Oranje Wit probeerde het gat te dichten, maar Swift wist met snelle tegendoelpunten dit te voorkomen. Beide ploegen bleven scoren, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Met nog een kleine 5 minuten op de klok en een achterstand van 3 doelpunten (14-17) leek het erop dat de punten in Velden bleven. Oranje Wit bleef echter knokken en hield het vertrouwen dat het nog niet gedaan was. Zo slaagde Oranje Wit erin om het gat te verkleinen tot 1 doelpunt (16-17). Met nog 1,5 minuut op de klok was de spanning om te snijden en was het Maureen Drabbels die met een afstandsschot de stand op gelijke hoogte bracht. In de laatste seconden van de wedstrijd probeerde beide ploegen de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar ze slaagden er niet in het beslissende doelpunt te maken. Na een zeer spannende eindfase bleef de stand daarmee 17-17.

Doelpunten: Maureen Drabbels (5 keer), Fleur Frederix, Jessica Klaassens (beide 3 keer), Dionne Drabbels (2 keer), Marly Thissen, Gwen Baken, Anouk Reintjes en Loes Weijs (allen 1 keer).

Volgende week speelt Oranje Wit om 12:45 in Asten tegen ODC