Oranje Wit 1 – Stormvogels 1

Datum wedstrijd: 10 okt 2021
Uitslag: 20-10 (11-4)

Oranje Wit – Stormvogels 20-10

Tijdens de vijfde wedstrijd van dit seizoen staat voor Oranje Wit een thuiswedstrijd op het programma tegen Stormvogels. Een goede bekende voor de thuisploeg.

Vooraf is de opdracht duidelijk voor Oranje Wit, vertrouwen hebben in elkaar en dit op het veld uitstralen. Vanaf de eerste minuut begint de ploeg uit Leunen sterk aan de wedstrijd, door twee strafworpen staat binnen vier minuten een 2-0 voorsprong op het scorebord. Oranje Wit blijft vervolgens mooie aanvallen zoeken, wat er voor zorgt dat dat de voorsprong wordt vergroot. Met nog zeven minuten te spelen staat er een comfortabele 8-2 op het scorebord.  Tot aan de rust geeft Oranje Wit weinig weg, waardoor beide ploegen de kleedkamers in gaan met een 11-4 ruststand.

In de tweede helft is het zaak voor Oranje Wit om geconcentreerd te blijven korfballen. De eerste 10 minuten moet er even gezocht worden naar de focus en is het Stormvogels die de korf weet te vinden 11-6. Hierna ligt het initiatief weer bij de thuisploeg en wordt het gat verder vergroot en blijft Oranje Wit de bovenliggende partij. Met nog twee minuten spelen is de stand 18-9. In de laatste minuut scoort Oranje wit via een wegtrek bal onder de korf de 19-10 en met een mooi afstandsschot wordt het laatste doelpunten van de dag gescoord 20-10.

Oranje Wit pakt vandaag weer belangrijke punten om boven in de hoofdklasse mee te doen. Volgende week wordt er opnieuw een thuiswedstrijd gespeeld. Om 13.00u staat dan KVC op het programma.

Doelpunten: Maureen Drabbels 6x, Dionne Drabbels 3x, Anne Weijs 3x, Janne Gellings 2x, Jessica Klaasens 2x, Mandy Litjens 2x, Carlijn Bonants 1x, Tess van de Cruijsen 1x.