Oranje-Wit 1 – Stormvogels 1

Datum wedstrijd: 24 mrt 2019

Zondag stond de ongeslagen kampioen Stormvogels op het programma voor Oranje Wit. Bij de vorige ontmoeting werd nipt verloren met 1 doelpunt verschil.

Het was Stormvogels die de wedstrijd opende en op een voorsprong kwam te staan van 0-2. Hierna was het Oranje Wit die snel genoeg de korf wist te vinden en stand gelijk trok, 2-2. Hierna scoorden beide ploegen om en om en konden beide ploegen geen groter gat slaan dan 1 doelpunt verschil. De rust werd dan ook in gegaan met een gelijke stand, 7-7.

Na de rust was het wederom dat beide ploegen om en om bleven scoren.  Met nog 10 minuten te spelen wist Stormvogels een gat te slaan van 2 doelpunten waarna lange tijd niet gescoord werd. In de laatste 2 minuten kreeg Oranje Wit een strafworp die werd benut en het verschil naar 1 doelpunt wist te trekken. De nog enkele seconden op de klok wist Stromvogels goed uit te spelen, waardoor Oranje Wit wederom verloor met 1 doelpunt verschil (14-15).

Doordat de nummer 3 in de competitie een punt liet liggen is het zeker dat Oranje Wit als nummer 2 eindigt en mag gaan spelen voor promotie na de Topklasse. De tegenstander voor Oranje Wit is Prinses Irene uit Nistelrode die strijden voor behoud in de Topklasse.

Doelpunten: Aniek Drabbels (6x), Maureen Drabbels (4x), Jessica Klaasens (1x), Steffie van Rooij (1x), Anne Weijs (1x), Dionne Drabbels (1x)