Oranje-Wit 1 – De Horst 1

Datum wedstrijd: 30 sep 2018

Oranje Wit 1 – De Horst 1          6-4 (6-2)

Doelpunten: Anne Weijs, Aniek Drabbels, Dionne Drabbels, Maureen Drabbels, Janne Gellings en Steffie van Rooij.

Na de verloren wedstrijd van vorig weekend was Oranje Wit vast besloten om de punten in eigen huis te houden. In de thuis wedstrijd werd gespeeld tegen De Horst. Bij Oranje Wit ontbrak in de eerste fase van de wedstrijd een beetje de felheid en snelheid waardoor het openingsdoelpunt werd gemaakt door De Horst. Na een minuut of 10 spelen kwam Oranje Wit beter in de wedstrijd en wist ook de korf te vinden. Tot 2-2 verliep de score om en om. Door de thuisploeg werd goed gekorfbald, De Horst creëerde wel kansen maar was niet scherp in de afronding waardoor Oranje Wit een gat  kon slaan van vier doelpunten: 6-2. Dit was tevens de ruststand.

Bij beide teams ontstonden voldoende kansen echter werden ze door Oranje Wit niet verzilverd. De gasten uit Groesbeek hadden ook moeite met het scoren van doelpunten, mede door het goede verdedigingswerk van Oranje Wit. Toch wist De Horst dichterbij te komen tot 6-4. In de slotfase van de wedstrijd leek het nog spannend te worden omdat de tegenstander een aantal goede kansen kreeg maar deze niet scoorde. Het is Oranje Wit dus niet gelukt om in de tweede helft tot score te komen. De eindstand die op het scorebord stond na twee keer 30 minuten spelen was 6-4. De punten zijn dus in Leunen gebleven. Volgende week speelt Oranje Wit tegen Klick’15 in Wilbertoord.