Oranje Wit 1 – Altior 1

Datum wedstrijd: 27 jan 2019

Doelpunten: Aniek Drabbels 4, Steffie Drabbels 4, Maureen Drabbels 3, Dionne Drabbels 2, Janne Gellings 2, Anne Weijs 2, Kim Hendrix 1 en Mandy 1.

Vandaag stond voor Oranje wit de wedstrijd tegen Altior op het programma.

Beide ploegen begonnen wat slordig aan de wedstrijd en Oranje wit moest even zoeken de eerste minuten. Nadat oranje wit op gang kwam en veel feller speelde dan Altior, vielen snel genoeg de eerste doelpunten. Altior kon het hoge tempo niet bijhouden en oranje wit wist, door mooi uitgespeelde aanvallen, uit te lopen naar een 10-0 voorsprong. Pas toen wist Altior de korf te vinden (10-1). Altior had gedurende de eerste helft geen antwoord op het goed aanvallend en verdedigend spel van Oranje wit. Hierdoor werd de grote voorsprong verder uitgebouwd en ging beide teams rusten met een 15-3 ruststand.

Het was zaak om de tweede helft het goede spel voort te zetten. Toch was het Altior die fel de kleedkamer uit kwam en twee maal wist te scoren (15-5). Oranje wit had het aanvallend lastiger en de kansen vielen niet meer zo gemakkelijk. Bij Altior vielen de kansen wel en dit resulteerde in een 16-8 stand. Ondanks dat Oranje wit de tweede helft niet meer haar niveau  wist te halen, kwam de winst niet meer in gevaar. Met een eindstand van 19-11 wist Oranje wit de punten in eigen huis te houden. Hierdoor behoudt oranje wit de 2de plek en blijven zij in het spoor van koploper stormvogels.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Bladella op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 12.50u in de Wetteling.