ODIO 1 – Oranje-Wit 1

Datum wedstrijd: 9 sep 2018

ODIO 1 – Oranje Wit 1: 3-7 (1-4)

Doelpunten: Maureen Drabbels, Steffie van Rooij (beide 2x), Aniek Drabbels, Janne Gellings, Jessica Klaassens.

Afgelopen zondag is het nieuwe seizoen voor Oranje Wit 1 weer van start gegaan. Oranje Wit komt op het veld uit in de hoofdklasse en begon de competitie met een uitwedstrijd tegen ODIO 1 uit Millingen aan de Rijn. Vorige jaren een stugge ploeg en kort na het fluitsignaal werd voor Oranje Wit al snel duidelijk dat daar weinig aan veranderd was. Door het lage baltempo van ODIO was het voor Oranje Wit lastig om in hun eigen spel te komen. Doordat Oranje Wit het geduld bleef bewaren en naar de juiste kansen zocht lukte het om een voorsprong van 3 doelpunten te creëren, 1-4. Dit was tevens de ruststand.

Door wat slordigheidsfoutjes van Oranje Wit wist ODIO direct na rust de achterstand te verkleinen naar 3-4. Na een time-out van coach Edwin Griesheimer kwam de scherpte bij de speelsters van Oranje Wit terug. Het tempo ging omhoog en de aanvallen werden versneld. Toch bleef het door de manier van verdedigen van de tegenstander lastig om veel kansen te creëren waardoor de stand minimaal uitkwam op 3-7. Dankzij het niet spectaculaire spel van ODIO is de winst van Oranje Wit geen enkel moment in gevaar geweest en zijn de eerste punten van de competitie meegenomen naar Leunen. Komende zondag speelt Oranje Wit tegen Bladdela. De wedstrijd begint om 13.00u op sportpark ’t Klaverblad in Leunen.