ODIO 1 – Oranje Wit 1

ODIO 1 – Oranje Wit 1

Datum wedstrijd: 25 sep 2022
Uitslag: 6-8

Voor de derde competitiewedstrijd reisde Oranje Wit af naar Millingen aan de Rijn. Voor Oranje Wit was het vooraf duidelijk dat er met geduld en vertrouwen moest worden gekorfbald.

Het geduld werd direct op de proef gesteld, door een snelle 2-0 voorsprong voor ODIO. De thuisspelende ploeg nam veel tijd voor hun aanvallen, waardoor het tempo uit de wedstrijd werd gehaald. De aanvallen van Oranje Wit daar in tegen waren te kort. Hierdoor had de ploeg uit Leunen moeite om in de wedstrijd te komen en stond er in de rust een 4-3 tussenstand op het scorebord.

De tweede helft begon Oranje Wit beter. Er zat meer tempo in het spel en de bal bleef langer in bezit. Er werden meer kansen gecreƫerd en Oranje Wit was de bovenliggende partij. Toch bleef de spanning lang in de wedstrijd. Met nog 5 minuten op de klok stond het 5-6. Na een mooi afstandsschot werd het gat vergroot naar 5-7 en leek de spanning uit de wedstrijd. Toch gaf ODIO zich nog niet gewonnen en wist de aanval daarop via een strafworp de stand te verkleinen naar 6-7.

In de laatste speelminuten koos ODIO voor een ander verdedigend spel en ging vol voor de afvang. Oranje Wit wist dit op de juiste manier uit te spelen en bepaalde via een doorloopbal de eindstand op 6-8. Na een taaie wedstrijd kon Oranje Wit opgelucht ademhalen.

Komende donderdag staat de bekerwedstrijd tegen Stormvogels op het programma. Deze wordt gespeeld in Luyksgestel om 20.00u. Zondag staat een thuiswedstrijd tegen MKV op het programma om 13.00u.

Doelpunten: Anouk (2x), Gwen, Maureen, Jessica, Sofie, Anne, Loes (allen 1x).