MKV 1 – Oranje Wit 1

MKV 1 – Oranje Wit 1

Datum wedstrijd: 7 mei 2023
Uitslag: 12-15

Zondag 7 mei speelde Oranje Wit een belangrijke wedstrijd tegen MKV. Bij winst zou een plekje in de topklasse op het veld al veilig zijn! Oranje Wit wist dat er winst te behalen was, maar ze zouden er nog hard voor moeten knokken. MKV geeft niet zomaar op, waardoor ze zeker niet onderschat moesten worden. Maar gelukkig was er genoeg Oranje Wit publiek meegekomen om ze hard aan te moedigen tijdens deze uitwedstrijd.

De wedstrijd ging van start en er werd al gauw van beide kanten gescoord. Maureen Drabbels verzorgde het eerste doelpunt van Oranje Wit doormiddel van een vrije worp, waardoor het 1-1 stond. Het ging erg gelijk op in doelpunten. Wanneer Oranje Wit scoorde volgde er al snel een doelpunt van MKV, waardoor verder uitlopen op MKV nog niet lukte. Oranje Wit creëerde goede kansen, maar door te snel te willen spelen ontbraken de doelpunten soms. Na 25 minuten kwam MKV op voorsprong met 7-6, maar Mandy Litjens gaf hier gelijk reactie aan door een prachtig afstand schot te scoren. Met nog een klein kansje van Anne Weijs en een doorloopbal van Loes Weijs, gingen we de rust in met een kleine voorsprong van 7-9.

Na de rust ging Oranje Wit weer met het volste vertrouwen de wedstrijd in. Ze brachten meer rust in het spel en maakte goed gebruik van de foutjes van MKV. Hierdoor konden ze voor het eerst een voorsprong maken van 4 doelpunten verschil, namelijk 8-12. Maar Oranje Wit was minder scherp onder de korf waardoor MKV ook doelpunten bleef maken. Door een goed uitgespeelde bal kon Jessica Klaassens er met een kleine kans 10-14 van maken. Oranje Wit won de wedstrijd met 12-15 dus topklasse is een feit!! Oranje Wit heeft al genoeg punten om minimaal de tweede plek te behouden. Nummer één en twee promoveren namelijk allebei. Oranje Wit zal volgend jaar in de zaal én op het veld topklasse gaan spelen. Het volgende doel is om het kampioenschap binnen te halen. Met 20 punten staan zij 1e in de poule met 5 punten los van de nummer 2, DAKOS. Een wedstrijd winnen zou genoeg zijn om het kampioenschap binnen te halen. Zondag 14 mei kan het al vroegtijdig beslist worden, Oranje Wit speelt tegen DAW Schaijk om 11:00 in Leunen. Maar eerst spelen ze donderdag 11 mei om 20:00 tegen DDW voor de kwartfinale van de bekerwedstrijd.

Doelpunten: Maureen Drabbels, Jessica Klaassens, Anne Weijs (3x), Loes Weijs, Anouk Reintjes (2x), Sofie Claessens, Mandy Litjens (1x