MKV 1 – Oranje Wit 1

Datum wedstrijd: 26 sep 2021
Uitslag: 13-12 (8-6)

MKV 1 – Oranje Wit 1 13-12 (8-6).

Voor Oranje Wit stond zondag MKV op het programma, een ploeg waar in competitieverband nog niet eerder tegen werd gespeeld.
Oranje Wit begon sterk aan de wedstrijd en kwam na 5 minuten spelen op een 2-0 voorsprong. Hierna bleef Oranje Wit veel kansen creƫren, maar deze kansen werden niet verzilverd. Hierdoor maakte Oranje Wit het zichzelf onnodig moeilijk. Door vrije worpen en strafworpen wist MKV in het spoor van Oranje-Wit te blijven (5-5). Voor rust kon MKV zelfs de voorsprong pakken, beide ploegen gingen rusten met een 8-6 ruststand.

Na rust was het voor Oranje Wit zaak om aanvallend vertrouwen te houden en verdedigend iets meer stabiliteit te brengen. Ook de tweede helft begon Oranje Wit weer met 2 doelpunten op rij, wat de stand gelijk trok 8-8. MKV bleef de tweede helft de kansen die ze kregen afmaken, Oranje Wit had daar in tegen veel kansen nodig om te scoren. Dit zorgde voor een gelijk opgaande wedstrijd. Met nog 10 minuten op de klok en een stand van 10-11 in het voordeel van Oranje Wit werd het een spannende slotfase. In de laatste vijf minuten werd de stand gelijk getrokken (11-11). Nadat Oranje Wit een aantal opgelegde kansen niet wist te raken, was het MKV die het laatste doelpunt maakte en er uiteindelijk met de winst van door ging. Oranje Wit laat door deze nederlaag onnodig punten liggen. Volgende week krijgt Oranje Wit de kans zich te herpakken bij een uitwedstrijd tegen Melderslo.

Doelpunten: Carlijn Bonants 4x, Tess van der Cruijsen, 3x, Mandy Litjens 2x, Steffie van Rooij 1x, Dionne Drabbels 1x, Janne Gellings 1x,