Heumen 1 – Oranje Wit 1

Datum wedstrijd: 16 dec 2018

Doelpunten: Aniek Drabbels 8, Jessica Klaassens 5, Janne Gellings 3, Maureen Drabbels 3, Kim Hendrix 2, Dionne Drabbels 1, Steffie van Rooij 1.

Vandaag stond voor oranje wit in de hoofdklasse de wedstrijd tegen Heumen op het programma. Oranje wit moest de punten mee naar huis nemen om een 1e plek in de poule te behouden. Het was Heumen die de eerste aanval direct wist te belonen met een afstandschot. Oranje wit was dus gewaarschuwd en vond zelf ook al snel de korf (1-1). Het begin van de eerste helft ging vervolgens gelijk op, waarna Heumen uiteindelijk een klein gaatje wist te slaan (5-3). Voor oranje-wit zaak om het eigen spel te blijven spelen en de mooie uitgespeelde kansen te benutten. Dit resulteerde in een 6-6 gelijke stand. Het was vervolgens oranje-wit die de leiding wist te nemen en net voor rust de 8-10 op het scorebord wist te zetten. Na rust wist oranje-wit verder afstand te nemen (8-12). Beide ploegen vonden nog verschillende keren de korf, maar de winst kwam voor oranje-wit niet meer in gevaar. Na een sportieve wedstrijd van beide kanten, kon oranje-wit de winst mee naar huis nemen met een eindstand van 17-23. Hierdoor blijft oranje-wit, samen met de Stormvogels, 1e staan in de poule. De volgende wedstrijd zal gespeeld worden na de feestdagen op 14 januari, thuis in de Wetteling, tegen de Peelkorf om 14.35u.