Astrantia/ONA 1 – Oranje-Wit 1

Datum wedstrijd: 24 sep 2017

Oranje-wit reisde vandaag af naar Middelaar voor de wedstrijd tegen Astrantia/ONA, de ploeg die is overgekomen vanuit de overgangsklasse.

Vanaf het eerste fluitsignaal lag het bal tempo bij oranje wit ontzettend hoog. Er werden veel kansen gecreëerd, maar oranje wit had moeite met de afronding. Verdedigend werd er veel druk gezet op Astrantia/ONA, toch wisten zij de score te openen 1-0.  Ook oranje-wit volgde met het eerste doelpunt 1-1. Het liep bij oranje-wit moeizaam en ondanks de vele kansen lukte het niet om voor de rust afstand te nemen. Beide ploegen bleven om en om score en met een ruststand van 4-4 kon de wedstrijd nog alle kanten op.

In de rust zetten oranje-wit nogmaals alles op scherp.  In de eerste minuten van de tweede helft creëerde oranje-wit opnieuw veel kansen, maar was nog wat ongelukkig in de afronding. Dit zorgde voor een 5-5 tussenstand. Voor het eerst in de wedstrijd wist oranje-wit vervolgens op een voorsprong van twee doelpunten te komen 5-7. Verdedigend stond oranje-wit goed. Astrantia-ONA kon het gat nog verkleinen tot 6-7, maar in de laatste 20 minuten beslist oranje-wit de wedstrijd door een gat van 4 doelpunten te slaan 6-10. Hierna weet oranje-wit de mooie kansen af te ronden en met vertrouwen de wedstrijd uit te spelen. D e punten worden mee naar huis  genomen met een eindstand van 9-13.

Oranje wit staat door de zege tweede in de hoofdklasse. Volgende week gaan zij op bezoek bij Altior uit Heeswijk Dinther

Doelpunten: Aniek Drabbels (vier), Maureen Drabbels (vier), Kim Hendrix, Mandy Litjens, Jessica Klaassens, Steffie van Rooij en Janne Gellings.