Astrantia/ONA 1 – Oranje-Wit 1

Datum wedstrijd: 14 okt 2018

Astrantia/ONA 1 – Oranje-Wit 1

Uitslag 7-7 (4-5)

Doelpunten: Janne Gellings (2), Maureen Drabbels (2), Aniek Drabbels (1), Dionne Drabbels (1) en Kim Hendrix (1)

Zondag speelde Oranje-Wit tegen de fusieclub Astrantia/ONA in Middelaar, op de ranglijst staat Oranje-Wit met één punt voor. Een belangrijke wedstrijd dus. Beide teams gingen fel van start en het was de thuisploeg die de score kon openen middels een doorloopbal. De daaropvolgende aanval van Oranje-Wit resulteerde echter ook direct in een doelpunt. Zeker in de eerste helft leek Oranje-Wit sterker te zijn in het aanvalsspel, echter vielen de doelpunten niet gemakkelijk. Het aanvalstempo van de tegenstander was wat laag en daardoor kon er goed verdedigd worden. Toch ging de score gelijk op en na 30 minuten spelen stond er een kleine voorsprong in het voordeel van Oranje-Wit op het scorebord: 4-5.

In de tweede helft had Oranje-Wit meer moeite en het lukte dan ook niet om een gat van twee doelpunten te slaan. De windvlagen die zo nu en dan over het veld waaide bevorderde het spel voor beide ploegen niet. Er kwam een kantelpunt waarop Astrantia/ONA de kleine voorsprong wist te pakken. In de slotfase van de wedstrijd leek het er zelfs op dat Oranje-Wit met lege handen zou komen te staan. Maar er werd niet opgegeven en in de laatste minuten wist Oranje-Wit de korf nog een keer te vinden en sleepte zo een gelijkspel uit de wedstrijd. Verdiend is er één punt mee naar Leunen gegaan. Oranje-Wit neemt een tweede plek in op de ranglijst in de hoofdklasse.

Komende zondag wordt er in Leunen gespeeld tegen VVO/Klimroos. De wedstrijd begint om 13.00u op sportpark ‘t Klaverblad.