Uitslag wedstrijd voor promotie tegen Prinses Irene 1

De dames van Oranje Wit 1 speelde zondag 7 april de tweede wedstrijd voor promotie tegen Prinses Irene 1 in Nistelrode. Bij winst zou promotie naar de topklasse een feit zijn!

Ondanks de overtuigende overwinning in de eerste wedstrijd op dinsdag 2 april wist Oranje Wit fel te zijn en de tegenstanders niet te onderschatten. De wedstrijd ging stroef van start, waar doelpunten, na de 0-1 voor Oranje Wit, niet wisten te vallen bij beide ploegen. Verdedigend stonden beide ploegen goed waardoor aanvallend geen mogelijkheid was om kansen rustig af te ronden.

Na 20 minuten en nog ongeveer 10 minuten op de klok voor het eindsignaal van de eerste helft weten de gasten de openingsscore te verlengen naar een 0-4 voorsprong. Helaas lieten de dames van Prinses Irene dit niet over zich heen lopen en hadden een antwoord terug waardoor het gat met de rust een doelpunt betreft in het voordeel van Oranje Wit: 5-6.

De tweede helft is het relatief lage baltempo vanuit beide ploegen herstelt waardoor er ook meer doelpunten gingen vallen. Oranje Wit weet de voorsprong steeds te behouden, maar Prinses Irene sloot steeds aan door een tegendoelpunt.

De spanning bij beide teams was zichtbaar, in het veld en op de tribune. Prinses Irene weet met nog 15 minuten te spelen de achterstand om te slaan naar een voorsprong met twee doelpunten verschil. Hier heeft Oranje Wit met twee fraaie afstandschoten een antwoord op terug. Met een doorloopbal weet Oranje Wit de gasten weer in te halen naar 12-13. Met nog twee minuten zuivere speeltijd op de klok was winst voor de gasten in het zicht, maar door een gegeven strafworp in het nadeel van Oranje Wit weet Prinses Irene weer aan te sluiten waardoor het even bleek dat er een verlenging zat aan te komen. Echter met nog een paar seconden op de klok legt de scheidsrechter de bal weer op de stip in het vak van de thuisploeg, en weet deze koelbloedig af te ronden.

Een teleurstelling voor Oranje Wit, wat verloor met 14-13, en de emoties het tegenovergestelde waren van de dinsdag daarvoor.

De dames van Oranje Wit willen alle support van afgelopen zondag bedanken, het geeft de dames telkens weer extra energie om zoveel supporters te zien! Aanstaande zondag 14 april zal de alles beslissende wedstrijd gespeeld worden in de Wetteling (tijdstip volgt later). Hierbij is Oranje Wit 1 gebrand om te winnen van de ploeg uit Nistelrode en te laten zien thuis te horen in de Topklasse. Kom allen de dames net dat stukje extra energie geven door hier bij te zijn, alle support is welkom!!